Przejdź do treści

Monitoring HACCP

Usługi DDD GHP/GMP HACCP

Profesjonalnie wdrożymy program zwalczania szkodników w każdym zakładzie. Zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami to nasza specjalność. Indywidualnie opracowujemy Program Zwalczania Szkodników dla każdego z naszych klientów. Jeżeli Państwa firma potrzebuje profesjonalnego zabezpieczenia przed gryzoniami, zabezpieczenia przed insektami to dobrze Państwo trafili.  Zadbamy również o  ochronę przed szkodnikami oraz stały monitoring deratyzacyjny, monitoring dezynsekcyjny w oparciu o system zintegrowanej walki ze szkodnikami IPM dla klientów indywidualnych, wścieli kamienic czy posesji. Wykonujemy usługi DDD zarówno dla małych sklepów i placówek gastronomicznych jak również dla bardzo dużych przedsiębiorstw w których muszą być spełnione wysokie standardy jakości typu IFS BRC AIB HACCP.

  • Wdrażamy program zwalczania szkodników w każdym przedsiębiorstwie – standardy jakości: GHP/GMP AIB IFS BRC MONITORING HACCP
  • Profesjonalna ochrona zakładu przed szkodnikami nie musi być droga – relatywnie niskie ceny w stosunku do oferowanych usług,
  • Nasze umowy na monitorowanie zakładu przed szkodnikami są elastyczne
  • Jesteśmy do dyspozycji w sytuacjach awaryjnych, zawsze mogą Państwo liczyć na naszą fachową pomoc i dyskrecję

Jeżeli zamówisz usługę wdrożenia programu zwalczania szkodników w Twoim zakładzie gdzie masz już podpisaną umowę z inną firmą DDD, na start dostaniesz od nas 10 % zniżki od twojej dotychczasowej umowy!

ETAP I:

  1. Identyfikujemy i oceniamy zagrożenia przed szkodnikami,
  2. Rozpoznajemy krytyczne punkty kontrolne w jakich pojawić się może zagrożenie celem jego zwalczenia,
  3. Dla każdego punktu kontrolnego ustalamy i podejmujemy zakres działań:
    • montaż i oznakowanie pułapek monitorujących owady biegające,
    • montaż i oznakowanie pułapek monitorujących owady latające,
    • montaż i oznakowanie stacji deratyzacyjnych na zewnątrz,
    • założenie siatek przeciw owadom
    • montaż lamp owadobójczych,
    Dla każdego punktu kontrolnego określamy limity akceptowalne i nieakceptowalne.

ETAP II

  1. Wprowadzamy system monitoringu punktów kontrolnych:
    • wymiana preparatów deratyzacyjnych,
    • kontrola i wymiana pułapek monitorujących owady latające
    • kontrola stacji deratyzacyjnych,
    • kontrola i wymiana pułapek monitorujących owady biegające,
  2. Podejmujemy działania korygujące w sytuacji osiągnięcia limitów nieakceptowalnych:
    • dezynsekcja opryskowa,
    • dezynfekcja,
    • deratyzacja,
    • fumigacja,
    • zamgławianie,
    • działania higieniczne, mechaniczne, chemiczne
      Aktualnie mamy pod ochroną ponad 100 obiektów, a w tym:
    1. Sklepy spożywcze
    2. Supermarket
    3. Hurtownie
    4. Piekarnie
    5. Masarnie
    6. Domy dziecka
    7. Szkoły, Internaty
    8. Zakłady produkcyjne związane z żywnością (audyty zewnętrzne)
    9. Zakłady produkcyjne nie związane z żywnością np. huty szkła, parki maszyn, zakłady metalurgiczne
    10. Stacje benzynowe
    11. Apteki
    12. Biurowce
    13. Spółdzielnie mieszkaniowe
      Z przyjemnością informujemy, że nasza firma MORTYL ukończyła kolejne szkolenie, tym razem 2 dniowe, lecz bardzo intensywne zakończone wynikiem pozytywnym, na temat: „Szkodniki produktów żywnościowych w hurtowniach i sklepach oraz ich zwalczanie”. Udział w tym szkoleniu miał przede wszystkim zwiększyć nasze kwalifikacje. Dzięki niemu zapewnimy jak najlepsze oraz profesjonalne doradztwo i usługi dla aktualnych oraz nowych klientów, zapewnimy wprowadzenie skutecznego systemu „Ochrony przed szkodnikami”. Więcej informacji w poniższym linku: